Η Rimex εμπορεύεται βελτιωμένες ράτσες βοοειδών με πιστοποιητικά γενεαλογίας (pedigree) από τα οποία μπορεί ο πελάτης να ενημερωθεί για τις αποδόσεις των ζώων, τις αποδόσεις των γονιών τους.

Holstein Friesian

Τα βοοειδή Holstein αποτελούν την πιο διαδεδομένη φυλή λόγω της υψηλής απόδοσης γάλακτος, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φυλή αγελάδων. Αναγνωρίζονται αμέσως από το χρώμα τους που είναι κυρίως ασπρόμαυρο (Holstein-Friesian HF) αλλά και ασπροκόκκινο (Red-Holstein). Τα βοοειδή Holstein διασταυρώνονται με διάφορες φυλές βοοειδών παγκοσμίως. Οι Γερμανοί μετανάστες τον 17ο αιώνα μετέφεραν ζώα της φυλής Holstein στη Βόρεια Αμερική και άρχισαν να τα εκτρέφουν στη νέα τους πατρίδα. Από εκεί, τα ζώα επέστρεψαν στη Γερμανία τον 19ο αιώνα, όπου το 1876 ιδρύθηκε το πρώτο βιβλίο (γενεαλογία των βοοειδών αναπαραγωγής).

Simmental

Μια άλλη φυλή κατοικίδιων βοοειδών είναι τα Fleckvieh, που ονομάζοvται επίσης Simmental ή Simmental Fleckvieh. Η Fleckvieh είναι μια φυλή διπλής χρήσης, δεδομένου ότι τόσο η απόδοση του γάλακτος όσο και του κρέατος είναι σημαντικές. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των βοοειδών είναι οτι ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες φυλές και αυτό μειώνει το κόστος αντικατάστασής τους. Επίσης τα διαστήματα μεταξύ των τοκετών είναι μικρά και η διαδικασία είναι σχετικά απλή και συνήθως χωρίς επιπλοκές. Το όνομα της φυλής προέρχεται από την αλπική κοιλάδα Simmental στην περιοχή Bernese Oberland της Ελβετίας . Στην ευρύτερη περιοχή εκτρέφονταν βοοειδή για πάνω από 1.400 χρόνια ενω το 1835 άρχισε η εισαγωγή τους στην Γερμανία.

Brown Swiss

Η φυλή Brown-Swiss προέρχεται από την Ελβετία και είναι μία από τις πιο παλιές φυλές. Τον 19ο και τον 20ο αιώνα εισήχθησαν στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά). Τα βοοειδή Brown - Swiss θεωρούνται οι δεύτεροι μεγαλύτεροι παραγωγοί γάλακτος και έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τα αντίστοιχα βοοειδή της Ευρώπης.